En anderledes metode til rygestop

ds12

Et rygestop kan være svært at overholde, og mange rygere forsøger flere gange, før det lykkes. Der er desuden utallige forskellige metoder og midler til at stoppe, og det kan være svært at vide, hvilket middel man skal vælge, og hvad der passer til dig som person. De fleste kender til nikotintyggegummi og plastre, men hvad findes der ellers på markedet?

cigaret

Spraymidlerne

Som overskriften indikerer, så findes der produkter, hvor man kan sprøjte nikotin ind i form af en mundspray eller næsespray. Dette er et godt middel til at slutte den hurtige trang, der kan opstå. Det kan dog være vigtigt at bemærke, at der er bivirkninger som smagsforstyrrelser og irritation i mund, svælg og næse.

Dem, der ligner originalen 

Af dem der ligner den originale cigaret, findes der både inhalator, samt mentol og e-cigaretten. Inhalatoren ligner en plastikcigaret, som indeholder nikotin. Ved at bruge den får man følelsen af en rigtig cigaret, men uden røg og de farlige giftstoffer. Det samme princip gælder for mentolcigaretten, dog indeholder denne ikke nikotin.

Hvis du gerne vil have det, der minder allermest om den originale cigaret, så kan du prøve en elektronisk cigaret. Med den får man følelsen af en cigaret og “røgen”, men uden de farlige stoffer og den tilhørende lugt. Ligeledes er der også mulighed for at vælge mellem mange forskellige smagsvarianter. Men intet produkt uden bivirkninger, og disse produkter kan også medføre tørhed i mund og svælg. 

Hypnose

Hypnose siges at have en effekt på rygestop, og under en session skulle man blive mere bevidst om den usunde vane på en produktiv måde. Man lærer sig selv og sine behov bedre at kende, hvilket kan hjælpe med at forhindre den dårlige vane i at fortsætte. Det er en metode til dem, der ikke ønsker at bruge produkter under rygestoppet.

Skriv et svar